"Dobry Posiłek" program pilotażowy
SPZOZ Szpital nr 2 im. dr. T.Boczonia w Mysłowicach dołączył do ogólnopolskiego programu rządowego "Dobry Posiłek".
To wyjątkowa akcja, której celem jest zapewnienie zdrowych, smacznych i wartościowych posiłków dla Pacjentów w państwowych placówkach medycznych.
Dobry posiłek w szpitalu 20.11.2023 – 26.11.2023
ARCHIWUM
Jadłospis
20.11.2023r. – 26.11.2023r.
Poniedziałek, Wtorek, Środa, Czwartek, Piątek, Sobota, Niedziela
24.11.2023 Obiad Krupnik, ziemniaki, ryba, surówka z kapusty kiszonej, kompot, jogurt
24.11.2023 Śniadanie: Kawa, zupa mleczna, masło, pieczywo, dżem, serek, mandarynki
23.11.2023 Obiad: Szpinakowa, makaron, sos boloński z mięsa, bukiet warzyw gotowany, kompot, jogurt
23.11.2023 Śniadanie: Zupa mleczna, masło, herbata, pieczywo, pomidor, twarożek, wędlina, sałata zielona, dieta podstawowa
22.11.2023 Obiad: Kapuśniak, kasza, pieczeń rzymska, surówka z marchwi i selera, kompot, jogurt
22.11.2023 Śniadanie : Kawa, pieczywo, masło, zupa mleczna, ser topiony, pomidor, szynka, dieta podstawowa
21.11.2023 Obiad: Jarzynowa, ziemniaki, filet z kurczaka gotowany, sos pietruszkowy, surówka wykwintna, kompot, jogurt – dieta podstawowa
21.11.2023 Śniadanie: pieczywo, masło, szynka, serek, herbata, zupa mleczna, pomidor, dieta podstawowa
20.11.2023 Obiad: Barszcz czerwony, ryż z jabłkiem i cynamonem, sos jogurtowy, kompot – dieta podstawowa
20.11.2023 Śniadanie: Kawa, masło, pieczywo, zupa mleczna, pasztet, ogórek kuszony, ser mozzarella, sałata zielona : podstawowa dieta