"Dobry Posiłek" program pilotażowy
SPZOZ Szpital nr 2 im. dr. T.Boczonia w Mysłowicach dołączył do ogólnopolskiego programu rządowego "Dobry Posiłek".
To wyjątkowa akcja, której celem jest zapewnienie zdrowych, smacznych i wartościowych posiłków dla Pacjentów w państwowych placówkach medycznych.
Dobry posiłek w szpitalu 13.11.2023 – 19.11.2023
ARCHIWUM
Jadłospis
13.11.2023r. – 19.11.2023r.
Poniedziałek, Wtorek, Środa, Czwartek, Piątek, Sobota, Niedziela
17.11.2023 Obiad: Zupa dyniowa, kotlet z ryby, ziemniaki, sałata z kapusty czerwonej, kompot, dieta podstawowa
17.11.2023 Śniadanie: kawa, zupa mleczna, pieczywo mieszane, płatki, dżem, mandarynki, twarożek, dieta podstawowa
16.11.2023 Obiad: leczo, jabłko, kompot
16.11.2023 Śniadanie: zupa ziemniaczana, pieczywo,
15.11.2023 Obiad dieta podstawowa: zupa grysikowa, ziemniaki, zraz, ćwikła z chrzanem, kompot
15.11.2023 Śniadanie: Zupa mleczna, herbata, masło, pieczywo mieszane, ser żółty, wędlina, sałata, pomidor dieta podstawowa
14.11.2023 Obiad: Solferino, kompot, makaron, wieprzowina gotowana, surówka z kapusty pekińskiej, kompot dieta podstawowa
14.11.2023 Śniadanie Lekkostrawna Zupa mleczna, masło, szynka, sałata, pomidor, herbata, jajko
13.11.2023 Obiad dieta podstawowa: zupa brokułowa, gulasz, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot.
13.11.2023 śniadanie Dieta podstawowa: kawa, zupa mleczna, pieczywo mieszane, masło, szynka, pomidor